Brezmejen si!

O sekiri in drvarju

Drvar je prišel na žago, kjer je želel delati. Plača je bila dobra, delovni pogoji pa še boljši, zato se je trudil, da bi naredil dober vtis.


Prvi dan je stopil k delovodji, ta mu je dal sekiro in mu določil območje, kjer naj seka.

Moški je navdušeno odšel v gozd sekat drevje. V enem samem dnevu je podrl kaj 18 dreves.

»Čestitam«, je rekel delovodja, »kar tako naprej.«


Drvarja so delovodjeve besede spodbudile. Odločil se je, da bo svoj dosežek naslednji dan še izboljšal, zato je zvečer zgodaj legel.


Zjutraj je vstal pred drugimi in odšel v gozd. Kljub vsemu trudu mu ni uspelo posekati več kot 15 dreves. »Verjetno sem utrujen,« si je rekel in legel ob sončnem zahodu.


Ob zori je vstal, odločen, da bo posekal več kot 18 dreves. Toda tega dne jih ni posekal niti pol toliko. Naslednji dan jih je posekal 7, nato 5, zadnji dan pa si je vse popoldne prizadeva podreti komaj drugo drevo.


Zaskrbelo ga je, kaj si bo mislil delovodja, zato je odšel k njemu, mu povedal,kaj se mu dogaja ter mu zagotovil, da se izjemno trudi.


Delovodja ga je vprašal: »Kdaj si zadnjič nabrusil sekiro?«

»Nabrusil? saj nisem imel časa, da bi jo nabrusil, ko sem bil tako zaposlen s sekanjem.«

Vaše orodje za življenje je vaše znanje, z njim pa vaša osebna fleksibilnost ter učinkovitost. Kdaj ste zadnjič »nabrusili« svoj um, ga podmazali z novimi znanji, ki bi vam v življenju omogočila dosegati boljše rezultate, prijaznejše odnose?


Nabrusite svojo sekiro in se nam pridružite na delavnicah, ki vas bodo dodatno opremile za doseganje sreče in uspeha!