Brezmejen si!

Priporočilo št. 5 (od 7): Prepoznajte in izberite GOVORICO TELESA

Današnja »zahodna« družba se v komunikaciji naslanja predvsem na besede; jih izbira, obrača, analizira… in pri tem pozablja, da govor zgodovinsko prestavlja dokaj »mlado« komunikacijsko sredstvo.

To ni presenetljivo, če se zavedamo, da smo se ljudje tisočletja našega obstoja sporazumevali z mimiko, telesnimi gibi in grlenimi glasovi, saj se je govor razvil šele, ko so se naši možgani povečali za 3x!


Zgodovinsko gledano, so telesni izrazi in mimika v nas globoko zakoreninjeni in jih naše um uporablja nezavedno in zato – necenzurirano!


Že Albert Mehrabian, pionir med raziskovalci govorice telesa, je ugotovil, da se pri sporočanju prenese na sogovornika le 7% besedilnega sporočila, medtem ko ostalih 93%(!) prestavljata govorica telesa in intonacija povedanega.


Spretni komunikatorji se zavedajo, da je »branje« telesne govorice večkrat pomembnejše od izbire besed; pa naj gre za poslovno ali zasebno okolje.

Izberete prepričljivo in spodbudno govorico telesa:

  • odprite svojo držo: razklenjene roke in dlani, obrnjene navzgor, spodbujajo zaupanje in izražajo odkritost,
  • uporabite telo da preko zrcaljenja vzpostavljate dober stik,
  • med sestanki se izogibajte gledanju vstran, v tla ali dotikanju obraza; sogovornik to lahko prepozna kot znak neiskrenosti,
  • v poslovnih pogajanjih ali na pomembnih sestankih z vplivnimi osebami se izogibajte sedenju nasproti sogovornika; izberite raje mesto ob strani in tako spodbujajte sodelujočo naravnanost.

Bodite pozorni na telesne gibe sogovornikov:

  • dotikanje, praskanje delov obraza med poslušanjem vaših predlogov lahko nakazuje, da se v sogovornikovem nezavednem umu oblikuje dvom v zvezi s slišanim ali povedanim,
  • križanje rok, nog, obračanje v stran lahko nakazuje, da sogovornik ni nujno več »pri stvari«, zato spremenite taktiko, intonacijo, vsebino,
  • pozorno spremljajte »govorico nog in stopal«, saj so, daleč od možgan in največkrat »skriti pod mizo«, vaš najbolj iskren sogovornik,
  • praskanje nosu, očesa, ušes ali t.i. rahljanje ovratnika med tem, ko vaš sogovornik razlaga ali trdi, so lahko znak neiskrenosti; takšne trditve je koristno še enkrat preveriti.

Uporabite telo za doseganje čustvene stabilnosti:

  • telo in um sta namreč del istega kibernetskega sistema in tako, kot se naše čustveno stanje odraža na našem telesu, tako lahko načrtna izbira spodbudne, samozavestne drže telesa pomaga vašemu umu ustvariti novo kemijsko sestavo in dejansko spodbuditi tudi nova čustva.
  • Ne tablete ali preparati; vaše TELO je vaš najbolj učinkovit pripomoček do sproščenih in pozitivnih čustvenih stanj!

©Helena Zajec

za brezmejenSi

POMEMBNO:

Govorica telesa je kompleksna in velikokrat individualna resnica, zato se je dobro o njej temeljito poučiti, preden nekoga, ki ga zebe, označimo kot introvertirano, neiskreno osebo.

Zato VABLJENI na delavnico: »Mala šola govorice telesa«

 ki bo v Ljubljani, 26.5. 2014

 in se dobro poučite o moč in sporočilnosti govorice telesa.

Če ste morda zamudili prva PRIPOROČILA UČINKOVITE KOMUNIKACIJE: 


Priporočilo št. 1: Najpomembnejše - vzpostavite DOBER STIK 

Priporočilo št. 2: Dvoje ušes in ena usta - podpora AKTIVNEMU POSLUŠANJU 

Priporočilo št. 3: Izogibajte se NEPRIMERNIM VPRAŠANJEM 

Priporočilo št. 4: Imejte JASNO PREDSTAVO, kaj želite doseči