Brezmejen si!

Priporočilo št. 1:
najpomembnejše - vzpostavite DOBER STIK

V enem od priročnikov učinkovite komunikacije za učitelje, je v uvodu zapisano:

»Učenci vas ne bodo spoštovali, ne poslušali,

dokler ne bodo vedeli, da vam je mar zanje!«

Materializacijo te misli videvam vse okoli sebe, na zelo različnih področjih; ko postaja družba čedalje bolj povezana in je za doseganje rezultatov pomembno sodelovanje. Redko kdo lahko kaj zares velikega doseže popolnoma sam, zato je sposobnost vzpostavljanja dobrih, sodelujočih odnosov ključna vrlina vodij, politikov, mentorjev, staršev in prodajnikov, pa tudi ključen element uspeha vsakega od nas.

Življenje nas je dolga leta učilo, da zahtevajmo svoje, okolje nas spodbuja k bitki, konfliktu; da močni zmagujejo… Ukažimo podrejenim! Prepričajmo kupca! Disciplinirajmo otroka! A te metode so danes tako učinkovite, kot bi bila uporaba samo sekir in vozov za čiščenje od žleda polomljenih gozdov. Čas gre naprej in za izzive nove družbe rabimo novo orodje: pozitivno SODELOVANJE.

A kako do tega stanja?

V naravi človeka je, da se druži s sebi podobnimi ljudmi. Ali drugače: z ljudmi, s katerimi je na isti valovni dolžini. V družbi takih se počuti bolj sproščenega, sprejetega in komunikacija zato teče naravno in odprto. To pa pomeni, da z večjo naklonjenostjo in odprtostjo sprejemamo mnenja, ideje in nasvete naših sogovornikov. In tu se začne pot pozitivnega vplivanja.

Zato pred katerim koli pogovorom; naj gre za pogovor vodje z zaposlenim, za prodajni obisk ali za delo z mladostniki nekaj prvih minut namenimo »usklajevanju/zrcaljenju« kot orodju vzpostavitve dobrega stika.

5 veščin hitrega doseganja dobrega stika

  1. vsebinsko usklajevanje – poiščimo teme, kjer se lahko strinjamo. Izogibajmo se izražanju »lastnega mnenja« o aktualnih dogodkih, preden vemo, kakšno mnenje ima o tem naš sogovornik. Namesto trditev postavljajmo vprašanja! Tudi kadar se s sogovornikom ne strinjamo, se zadržimo agresivnih dialogov, raje pospremimo njihove izjave z besedami »zanimivo… ja, tudi tako nekateri razmišljajo…, verjetno se lahko gleda na te stvari tudi tako…«; na tak način ohranimo svoje mnenje (zares ni potrebno, da ga vsem in v vseh okoliščin tudi glasno izražamo), sogovorniku pa dopustimo, da ima tudi svojega!

  2. zrcaljenje – prilagodimo gibanje telesa sogovornikovi. ZRCALIMO! Zavzemimo držo rok, nog ter nagib telesa, kot jo ima sogovornik; ko se premakne, se premaknimo v isto smer nekaj trenutkov kasneje. Če v roki drži kuli, ga primite tudi vi, če spije požirek vode, se dotaknite svojega kozarca vode… bodite kot malce zapoznela senca svojega sogovornika. Uskladite tempo dihanja; to je izjemno močna tehnika, ki jo že mamice dojenčkov učinkovito uporabljajo za pomirjanje otrok. Lahko da zveni »umetno«, neverjetno, ampak ljudje se vedno najprej »pogovorimo« na fiziološki ravni; samo pomislite na sobo, polno neznanih ljudi… komu se boste najprej približali? Tega je izbral naš nezavedni um, ki do potankosti prepozna vsako gesto sogovornikovega telesa. Ob tem je nezanemarljivo dejstvo, da v prenosu sporočil predstavlja govorica telesa 55% prenosa sporočilnosti!

  3. lingvistična uskladitev – prilagodimo izbor besedišča in gostoto sporočil sogovorniku: preveč in premalo strokovno izrazoslovje nas lahko postavi na popolnoma različne bregove, ravno tako se bosta težko pogovorila sogovornika, kjer se en poglablja v podrobnosti, drugega pa zanimajo le krovne ideje

  4. fonetično prilagajanje – prilagodite tempo govora, na glas in ton glasu sogovornikovemu; nič bolj ne para živcev kot sogovornik, ki govori prepočasi ali nekdo, ki svojega poslušalca z gostoto in hitrostjo povedanega ne spusti do besede.

  5. Poudariti je treba, da je najučinkovitejše usklajevanje na nivoju vrednot in prepričanj (v teh ste si najpogosteje podobni z vašim partnerjem in najboljšimi prijatelji-cami), a velikokrat za to v hitrem tempu ni dovolj časa. A če gradite poslovna sodelovanja in iščete dialog soglasij in sodelovanja s sodelavci ali v družini, je to prava pot.

Veliko ljudi v dialoge vstopa s svojim »scenarijem«, v naprej pripravljeno »skripto« in prepričanjem, da ima prav. Zato se mnogokrat znajde pred gluhimi ušesi, zaprtimi vrati uma in nepripravljenostjo sodelovanja. Sodelovanje v takih čustvenih in mentalnih stanjih je neprijetno za vse udeležene.

Ljudje smo si različni – če hočemo sodelovati, moramo najti skupni jezik. In to ni ne slovenščina ne kak drug jezik. Gre za mentalno usklajevanje s širjenjem znanja in razumevanja človeške narave. Razumevanje pa vodi do sprejemanja in opuščanja dialoga ogroženosti.

Ne verjemite nasvetom. Niti ne zamahnite z roko. Vabim vas: vsak tak nasvet PREIZKUSITE. Vsaj 7x, v različnih situacijah. Potem imate izkušnjo (novo znanje) in ne le mnenje (kaj jaz menim, da je res, pa za to ni pravega dokaza).

Pridružite se nam na delavnici: Zakulisje medosebnih odnosov, kjer bomo podrobno pogledali več vrst različnosti in se naučili, kako vzpostavljati dobre odnose in kljub različnosti in težavam ohraniti mirno kri.

©Helena Zajec

za BrezmejenSi

PS: Ko je zadeva še sveža; se spomnite začetkov Tine Maze? Ko so jo hoteli ukalupiti, disciplinirati? In danes, ko tim aMaze diha kot eden. Njeno drugačnost sprejema. V luči pomembnejšega skupnega cilja je dopuščena drugačnost in individualnost. Zakaj ne bi tega duha prenesli na druge odnose?